Gewoon, een droom...

Wat begon als een droom, vele jaren geleden, werd realiteit.
Een droom, een hobby, een pand, een perfecte samenloop van omstandigheden... en Peachy Pop werd geboren.

Ik weet niet goed hoe ik het moet uitleggen.  Een half jaar geleden zag mijn leven er nog heel anders uit.  Ook al had ik mijn hele leven een droom van een eigen winkeltje te beginnen, die droom zat ver opgeborgen en ik was tevreden met wat ik had, ook mijn vaste job.

 

 

... En toen gebeurde het!  Een samenloop van omstandigheden, het lot! ...

 

Anders kan je het niet omschrijven.  Een vriendin van mij verloor haar job en wist even niet wat ze verder wou doen.  We hebben daar veel gesprekken over gevoerd.  Het is belangrijk om te weten waar je naartoe wil, wat je wil doen.  In je job spendeer je veel van je tijd en dus moet je er gelukkig in zijn. Samen praten over de toekomst en een job voor haar.  Natuurlijk zijn heel veel scenario's gepasseerd, waaronder ook:  Misschien in een winkel?  Ja, een stoffenwinkel dan... samen... gezellig. 

Leuk hè, zo even lachen met de miserie.  Dat plaatst het in perspectief.  Een job verliezen biedt andere mogelijkheden.  En dat bleek ook snel want op een paar weken tijd, had ze terug een nieuwe uitdaging gevonden.  Toch was er iets veranderd.  Het zaadje dat bij mij al die jaren netjes had blijven wachten, had water en voeding gekregen en begon stilletjes te groeien.

 

... Maar alleen een idee is niet voldoende. Daar is ruimte voor nodig ...

Kijk daar: Dat pand staat ook al eventjes te koop!  Ja, dat klopt.  Ach, Gewoon even gaan kijken kan nooit kwaad, toch? 

En zo werd er een afspraak gemaakt met de makelaar voor een bezoekje aan het pand.  Dat bleek ideaal te zijn.  De ruimtes waren goed ingedeeld, de ligging was super en het was voldoende groot. Daardoor was ook dat element van mijn droom ingevuld.  Ik had niet alleen een idee over een winkel, ik had nu ook een plaats die daar uiterst geschikt voor zou zijn.   

Mijn man steunde mij en uiteindelijk werd er een bod uitgebracht dat ook nog eens aanvaard werd! Het pand was van ons, mijn avontuur kon starten.

 

 

... Afbreken en opbouwen...

 

Het duurde niet lang of alle tussenmuren waren verwijderd, de vloer was geschrobd en de overgebleven muren kregen een laagje verf.  Ik had gepland om dit volledig zelf te doen, maar een gebroken teen gooide roet in het eten.  Tijdelijk was de mobiliteit wat minder.  Gelukkig kon ik rekening op de hulp van mijn familie!  Ongelooflijk hoe zij mij gesteund hebben. Vele klusjes zijn door hun opgeknapt, waaronder dit verven.  Zo hebben ze allemaal bijgedragen aan de verwezelijking van mijn droom.

 

Voor de inrichting kreeg ik de tip om een binnenhuisarchitecte onder de arm te nemen.  Ik ging in zee met Dorien Boesmans.  En ik moet zeggen, een wereld ging voor mij open.  Tijdens onze brainstormingssessies kregen mijn ideeën verder vorm door haar creatieve inbreng.  De indeling en uitstraling die ik in gedachte had, werden in beeld gebracht en verder uitgewerkt.  Dit resulteerde in een goed, degelijk plan, waar uiteindelijk weinig van afgeweken is.  De winkel was geboren.

 

 

... En zo werd Peachy Pop geboren ...

 

Dit was het resultaat en ik ben er trots op.  De winkel geeft mij het gevoel van thuiskomen.  Ik kijk ernaar uit om jullie hier te ontvangen.  Kom naar de stoffen kijken, kies je fournituren uit of kom gezellig een middag naaien.  Er is een grote tafel voorzien waaraan je altijd welkom bent.  De koffie en thee staan voor je klaar.

 

Welkom

Reacties

 1. M M

  Wil al zoooo lang eens komen kijken. Kom er elke zondag langs op weg naar mijn ouders en dan zeg ik tegen mijn man: Daar moet ik dringend eens binnenspringen. Helaas tot nu toe nog steeds niet van gekomen. Hopelijk kan ik snel eens langskomen :)

 2. Peachypop NA Peachypop NA

  Dag Millske, nee sorry, hier kan ik je ook niet mee verder helpen. Hopelijk vind je toch ergens een oplossing. Veel succes ermee!

 3. Renate Renate

  Super leuk veel suc6 ik kom snel een keer langs. Jullie hebben ook flex en flock hoorde ik dus jeeeej. Groetjes een aankomende klant

 4. millske mills millske mills

  hoi, kan je er ook stof laten innaaien in kantklos werkjes, ben al lang op zoek, graag uw advies

 5. Tamara Straetemans Tamara Straetemans

  Oh, wat ziet het er prachtig uit! Ik kom straks een kijkje nemen (en waarschijnlijk een stofje kopen)!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.