Dé trendkleuren voor de Lente/Zomer 2019

  • Geplaatst op
  • Door Peachy Pop
  • Geplaatst in 2019, trends
  • 0
Dé trendkleuren voor de Lente/Zomer 2019

Een overzicht van de nieuwste trendkleuren voor de Lente/zomer 2019 volgens Pantone gebaseerd op de London Fashion week.

Heb jij de nieuwe trendkleuren voor de lente/zomer 2019 al gezien?

 

2019 komt eraan en dus kijken wij vooruit, zo ook in de modewereld.  Pantone geeft 2x per jaar een voorspelling van de nieuwste kleurentrends en de modekleuren voor de Lente/Zomer 2019 zijn bekend.  

 

 

Een paar weken geleden liet ik via de Facebookpagina al weten dat de kleur Living Coral uitgeroepen is tot dé trendkleur van 2019.  Het is een schakering van oranje met een gouden ondertoon.

Deze kleur volgt het het ultraviolet op, die de kleur was van het jaar 2018, geselecteerd als homage aan de overleden muzikant Prince.

De kleur Living Coral zelf is gebaseerd op het onderwaterleven en is staat volgens Pantone symbool voor de aangeboren behoefte aan optimisme en vreugdevolle bezigheden.

 

 

Even een overzicht van de trendkleuren.

 

Natuurlijk maakt 1 kleur de mode niet.  Ik zet ze daarom graag even voor jullie op een rijtje.

 

Modekleuren:

Fiesta - Jester red - Turmeric - Living Coral - Pink Peacock - Pepper stem

Lemon Verbena - Princess blue - Toffee - Mango Mojito - Terarrium moss - Pressed roze  

Basiskleuren:

Soy Bean - Eclipse - Sweet corn - Brown granite

 

Wat valt er op wanneer we hiernaar kijken?

 

Het valt op dat er deze keer veel roze in beeld is.  Living Coral wordt namelijk vergezelt van maar liefst 4 andere roze-tinten in de top 12.  Blauw doet het deze keer een stuk minder goed.  Enkel het mooie Princess Blue heeft de top 12 gehaald.  Maar dat wil daarom niet zeggen dat deze kleur moet onderdoen.  Princess Blue zal je kledingsstuk onmiddellijk op de kaart zetten.

Het zijn over het algemeen ook zeer vrolijke en felle kleuren, en wat minder de pastelkleuren die normaal in de lente verwacht worden.  Deze trend wordt voortgezet want ook in de winter van 2018 waren de kleuren feller dan normaal.

 

 

Wat viel er verder te zien op de London catwalk?

 

Er vielen 3 trends op:

  -  Eigenzinnige tassen in alle kleuren en formaten om je look een extra tough te geven.

  -  Lange jurken, vooral met drukknopen vooraan.  Maxi-jurken zijn helemaal hip!

  -  Oversized sweaters, blazers, jassen... Als het maar zeer ruim zit!

 

 

Mooie combinaties?

Ga stijlvol door het leven en kies 1 van bovenstaande kleuren en maak daar een statement mee.  Door de oversized kleding of een maxi-jurk kan je zelfs met 1 kleur schitteren.

 

Natuurlijk kan je ook spelen met kleur.  Denk dan vooral eens aan het contrast licht-donker.  Door met licht en donker te spelen, geef je diepgang aan je creatie.  De tinten van 2019 lenen zich hier heel goed toe.

 

Vind je net als ik de kleur Living Coral fantastisch?  Combineer deze dan met grijstinten of met een schakering van blauw speciaal om juist een contrast te creëren.

 

Laat je dus maar eens helemaal gaan in kleur en model.  Maak er je eigen creatie van en straal!

 

Veel naaiplezier!

 

 

 

Inspiratiebron: Pantone - Foto's: Canva

Reacties

  1. Peachypop NA Peachypop NA

    Bedankt voor de opmerking. Het klopt inderdaad dat Koraal met chocoladebruin een mooi warm geheel geeft. Dat is helemaal een lente-type! Ik wou alleen de kleur ook draagbaar maken voor andere types, en dan zorgt een combinatie met grijs ervoor dat ook een ander type met deze kleur wegkomt. Zo probeer ik iedereen een beetje mee te laten genieten. van deze zalige kleur. Merci voor de feedback!

  2. Lieve Brees Lieve Brees

    Dank u maar mag ik u een kleine opmerking geven? Coraal is de kleur van een lente-type,probeer het al jaren te dragen 1 van mijn topkleuren. Maar de types die hiermee staan staan totaal niet met grijs! Grijs is een koude kleur en dus voor zomer en winter types. Dus dan beter blauw of chocoladebruin dan vorm je 1 warm geheel! Maar de lente types die eens speciaal willen doen.........waarom niet he?

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.